°blanquette d'escargots à la vanille °.

Hello everybody, it's Jim, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, °blanquette d'escargots à la vanille °. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.
°blanquette d'escargots à la vanille ° is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions every day. It is simple, it is quick, it tastes yummy. They are nice and they look fantastic. °blanquette d'escargots à la vanille ° is something which I've loved my entire life.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook °blanquette d'escargots à la vanille ° using 8 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make °blanquette d'escargots à la vanille °:
- {Prepare 4 of douzaines d'escargots en conserve.
- {Get 2 gousses of vanille.
- {Get 2 of échalotes.
- {Prepare 1/2 of citron.
- {Make ready 25 cl of vin blanc.
- {Take 40 g of beurre.
- {Make ready 40 cl of crème liquide.
- {Get of Sel. Poivre et ciboulette.
Steps to make °blanquette d'escargots à la vanille °:
- Rincez et égouttez les escargots, arrosez-les avec 20 cl de vin et laissez macérer pendant 5 mn..
- Faites revenir ensuite les escargots égouttés pendant 2 à 3 mn dans une sauteuse avec le beurre..
- Mettez-les de côté et ajoutez les échalotes pelées et hachées et faites-les revenir pendant 3 minutes dans la même poêle..
- Versez 5 cl de vin lorsqu'il est complètement évaporé ajoutez la crème et les gousses de vanille grattées. Faites réduire pendant 5 mn et mélangez. Salez et poivrez et ajoutez le jus de citron..
- Réchauffez rapidement les escargots dans la sauce et servez parsemez de ciboulette..
So that is going to wrap it up with this special food °blanquette d'escargots à la vanille ° recipe. Thanks so much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!